Osteopati

HVAD ER
OSTEOPATI?

Osteopati er en helhedsorienteret behandlingsform, baseret på traditionelle sundhedsvidenskabelige fag, som anatomi, neurologi, fysiologi, biomekanik, embryologi og patologi. Filosofien bag osteopati er, at når kroppen bliver korrigeret mekanisk, vil kroppens egne selvhelingsmekanismer træde i kraft.

Osteopaten undersøger og forebygger dysfunktioner i hele kroppen, og behandler led, muskler, bindevæv, kar og nerver med osteopatiske manipulative teknikker (OMT) for, at normalisere kroppens funktioner.

OMT omfatter blandt andet manipulationer og mobilisering af kroppens led, muskler og fascier (det tynde bindevæv der forbinder kroppens strukturer), strækteknikker samt muskelenergi teknikker (MET).

Formålet med den osteopatiske behandling er, at optimere kroppens funktioner, da alle kroppens strukturer påvirker hinanden og er afhængige af hinandens funktion.

Når den optimale balance i kroppen er genskabt, vil osteopaten rådgive omkring hvilke værktøjer og muligheder du selv kan udføre, det kan eksempelvis være øvelser, der skal til for, at fastholde en optimal funktion.

4 GRUNDPRINCIPPER

KROPPEN
ER EN HELHED


- Udgangspunktet er at betragte mennesket som en helhed, hvor kroppen betragtes som sådan. Derfor undersøges hele kroppen, og ikke kun omkring det symptomgivende strukturer.

HELE SIG SELV


Kroppen har en evne til at hele sig selv under de rette omstændigheder

– Smerter, låsninger, dysfunktioner, spændinger, nedsat bevægelighed mm. forstyrre denne evne. Osteopatiske manipulative teknikker fjerner disse blokeringer og genopretter kroppens normale funktioner.

STRUKTURER

& FUNKTIONER


Kroppens strukturer og funktion er afhængig af hinanden.


– hvis du har en muskel (en struktur) der ikke er optimal, vil du heller ikke have en optimal funktion. F.eks. en stram hoftebøjer kan nedsætte løbefunktion. Omvendt kan en nedsat funktion, (f.eks. hvis man løber lidt skæv pga. skæv bækken), over tid fører til en stram hoftebøjer.

BEDST MULIG
BLODCIRKULATION


– Det er igennem blodcirkulation, at ilten bringes rundt i systemet. Det har en helende og nærende effekt på alle strukturer. En osteopatisk behandling sætter gang i dette system og her er tiden vigtig for, at det får effekt. Derfor vil vi som osteopater gerne, at der går en vis tid mellem behandlingerne. Typisk mellem 7 og 14 dage i starten, og derefter længere intervaller mellem behandlingerne. En af de osteopatiske læresætninger hedder- Find it, treat it, leave it.